De Dageraadconcerten zijn een samenwerking tussen Elsschot, coStA en café Kamyon.

De dageraad!... het quasi mystieke moment van het ochtendgloren. Hartje zomer vanop Linkeroever de zon zien opkomen boven de rede en de stad. En dan daar muziek bij. Geen spotify- of youtubeplaylist maar een liveconcert van een artiest of band, dat door het aura van het vroege uur als vanzelf de perfecte soundtrack vormt bij de curieuze lichtinval.

Onze zintuigen zijn uitgeslapen, onbezoedeld, fris, onschuldig..maar we mogen ze niet te fel doen opschrikken. Je ogen moeten wennen aan het licht, je ruikt beter (hmmm vers brood, verse koffie) en je oren hebben precies de juiste dosis muziek nodig.

Eén keer per week, op donderdag, telkens samenvallend met het precieze uur waarop de zon opkomt (veranderlijk dus), geven we het startsignaal voor een dageraadconcert. In augustus komt de zon op tussen 6u10 aan het begin en 6u55 tegen het eind van de maand.

Het vroege uur, ergens tussen het blauwe en het gouden uur, is heel democratisch. Het leven staat eigenlijk nog een beetje stil, hoewel er zoveel mensen eigenlijk (al) wakker zijn. Sommigen buiten hun wil om, anderen omdat ze er graag vroeg bij zijn. Je hebt de slapelozen en de nachtshifters, de ouders met kleine kindjes, het bejaarde stel dat altijd heel vroeg uit de veren is, zij die aan een werkdag beginnen...gender, leeftijd, kleur...allemaal gelijk voor de dageraad.

Na het concert is er een eenvoudig, gezond ontbijt.

25 augustus – The Golden Glows (opkomst zon 6u36)

The Golden Glows zijn een akoestisch trio, met een warme driestemmige harmonie die nieuw leven blaast in lang vergeten songs en melodieën. Drie stemmen, één gitaar en één microfoon. Meer heeft de Antwerps band niet nodig om een publiek voor zich te winnen. De eenvoud schuilt niet alleen in hun muziek, maar ook in de minimale manier waarop die gemaakt wordt. Niets in de handen, niets in de mouwen. Eerlijk en authentiek, zoals generaties van muzikanten het hen al eeuwen voordeden. In een tijdperk van sequencers en samples vergt zulke fragiliteit moed. Maar net de breekbaarheid maakt ontroering en geeft de Glows een enorme emotionele kracht. Al is het maar omdat mensen lijken vergeten te zijn wat de impact is van intieme live muziek. Een concert dat staat voor hoop, troost, schoonheid en ontroering. The Golden Glows stralen even mooi als de opgaande zon. Luister.

OVERZICHT
4/8 Stacks
11/8 Domoor
18/8 Lorie Bevins
25/8 The Golden Glows

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK concert + eten: 6 euro
locatie
  • Café Kamyon
  • Beatrijslaan 29
  • 2050 Linkeroever

Extra

Startuur tussen 6:01 en 6:55 uur( bij zonsopgang)
ticketprijs inclusief concert én ontbijt
 

Bekijk ook in andere cultuurcentra

Dageraad op Linkeroever

do 4 aug 2022 tot do 25 aug 2022

Vanaf 4 augustus weer 4 weken lang dageraadconcerten op donderdag op Linkeroever in café Kamyon. De concerten starten samenvallend met het precieze uur waarop de zon opkomt (veranderlijk dus).