De Bonanzas doen er alles aan om u een eerlijke en oprechte avond/middag  vol muzikaal plezier te brengen.  De nostalgie is ook niet meer wat ze geweest is en daarom doen De Bonanzas er een 24-karaats gouden randje om. Verwacht u aan alle popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken; soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Een weloverwogen selectie van nummers die de hitlijsten van de jaren 60 sierden. Een selectie die veelvuldig wordt uitgebreid en verfijnd.
Vijf gedreven muzikanten die met overtuiging alles uit de kan halen om u even alle zorgen te doen vergeten.​


Op zoek naar een geschikte groepsnaam kwam al snel de naam ‘Bonanzas’ naar voor. Een dijk van een televisieserie die menig  zwart-witbeeldscherm heeft gevuld toen er van de rode knop nog geen sprake was.  De  band tussen de gebroeders Cartwright spreekt tot ieders verbeelding en De Bonanzas volgen met graagte hun leuze: ‘Here in the west we're livin' in the best, with the friendliest, fightingist, loving band, that ever set foot in the promised land, and we're happier than them all!’.​


De sixties zijn een goudmijn van muziek. Liedjes schrijven gebeurde met vakmanschap, originaliteit, talent en passie.  De sound van toen valt moeilijk te evenaren -we leven immers 40 tot 50 jaar later- maar met enkele kleine aanpassingen staan deze nummers nog steeds als een Ponderosa Ranch.
Wat De Bonanzas u kunnen verzekeren is dat elke noot die u hoort ook gespeeld wordt. Geen bandopnames, computertrucs of playback maar alles live.​


De moderne vertaling van een onsterfelijk repertoire staat garant voor een originele show die geschikt is voor cafés, privéfeesten en festivals. Stilstaan wordt quasi onmogelijk wanneer u De Bonanzas in huis haalt. Rock-'n-roll, swings, ballads, … alles passeert de revue waardoor een optreden geen seconde gaat vervelen.​


Denk aan legendarische groepen als The Monkees, The Byrds, The Beatles (uiteraard), The Tremeloes, CCR, … maar ook aan grootheden als Roy Orbison, Johnny Cash, Ricky Nelson, Van Morrison, … en daarnaast nog een hoop vergeten klassiekers die eigenlijk niemand écht vergeten is.


Met:


Thomas Keersmaekers : zang

Dirk Roefs : elektrische gitaar – backings

Simon Jacobs : basgitaar – backings

Hans Claes : keyboard – backings

Bert Rommes :   drums

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 10 euro
  • kassa: 14 euro
  • kansentarief: 2 euro
locatie
  • SintAnneke Centrum
  • Hanegraefstraat 5
  • 2050 Antwerpen

Extra

In de sixties liepen de kerken op kerstavond nog vol voor de middernachtmis. Het overvloedige

engelenhaar sierde de kerstbomen en de familie von Trapp werd plots wereldberoemd op het grote

scherm. Het is geen geheim dat De Bonanzas wel houden van een stevige portie sfeer en gezelligheid

van weleer. Het kon dan ook niet langer uitblijven dat de heren een delicieus muzikaal kerstmenu voor u wilden samenstellen.

 

De Bonanzas ruilen de aspergesoep met bladgoud voor ingetogen nummers van The Beatles en The

Stones. De gevulde kalkoen met groentekrans en verse kroketjes schuiven ze dan weer aan de kant

voor enkele onvervalste kerstklassiekers.

 

Uiteraard overgieten de retrochefs dit alles met een stevige sixtiessaus. Van Nat King Cole tot Bing Crosby, maar evenzeer van The Beach Boys tot Paul Anka.

 

De Bonanzas zoals u ze nog maar zelden zag: ingetogen en intiem.

Een kerstconcert waar u nu al van begint te watertanden.

 

 

Met:

 

Thomas Keersmaekers – leadzang

Dirk Roefs - elektrische gitaar, backings

Simon Jacobs - basgitaar, backings

Hans Claes - keyboard, backings

Bert Rommes - drums, backings