MOJO HELDEN
Een muzikale zoektocht naar de magische kracht van Mojo


Mojo is een begrip uit de Afro-Amerikaanse bluescultuur. Het is een innerlijke kracht of 'sparkle' waardoor je positieve energie kan opwekken bij jezelf en deze kan delen met anderen. Een ‘Mojo m/v/x’ draagt geen kleurrijk superheldenpak en heeft ook niet de kracht om auto’s op te tillen, te vliegen of te ademenen onder water. Hun kracht zit van binnen en zorgt ervoor dat ze vrolijker, zelfzekerder en krachtiger in het leven staan en tegenslagen leren overwinnen. 

Tijdens deze interactieve muzikale voorstelling, ontdekken de kinderen aan de hand van geschiedenis van de bluesmuziek de magische kracht van Mojo. Blues wordt beschouwd als de basis van de hedendaagse popmuziek. Afrikaanse slaven in Mississippi kregen Mojo door weg te vluchtten in Working Songs of Gospel liederen. Afro-Amerikanen vonden later hun Mojo op de dansvloer van de Chicago bluesclubs, waar ze ontsnapten aan hun harde leven vol racisme. De magische kracht van Mojo werd vanaf de jaren vijftig door jongeren wereldwijd ontdekt met de opkomst van de rock & roll, waardoor ze steeds meer in hun eigen dromen gingen geloven. 

Aan de hand van verschillende naar het Nederlands vertaalde bluesliedjes, leren de kinderen hun negatieve gedachten om te zetten in een positieve kracht: zo maken ze een reis met de Mojo trein, roepen ze op het ritme van de boogie alle donkere gedachten uit hun lijf, wekken ze magische Mojo krachten op door te dansen op het ritme van de rock & roll en tenslotte leren ze om hun Mojo door te geven aan anderen tijdens de afsluitende blues party. 


Gentenaar Guy Verlinde werkte in het verleden als educatief medewerker voor Graffiti Jeugddienst en is sinds 12 jaar fulltime muzikant, met een grote voorliefde voor bluesmuziek. Hij werkte intensief samen met Jeugd & Muziek Vlaanderen en heeft tot op vandaag verschillende schoolprojecten lopen bij Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles en Jeugd & Muziek Brussel. In 2017 richtte hij samen met een collega muzikant Schoolconcerten.be op, een organisatie die educatieve voorstellingen aanbiedt aan scholen, culturele centra, bibliotheken … 

 Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • prijs per leerling: 5 euro
locatie
  • Elsschot
  • Willem Elsschotstraat 5
  • 2050 Antwerpen

Extra

Wil u deze voorstelling voor uw klas reserveren? Stuur dan een mailtje naar sophie.goyvaerts@antwerpen.be!