‘Edith!’, een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

The show must go on, wat er ook gebeurt.                                                     

Komt dat zien ! Komt dat zien ! Edith Gassion, nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wilde zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding : zingen, zingen, zingen !

Door haar chansons leren we haar beter kennen en via haar muziek doorlopen we haar hele leven. Milord, Hymne à l’amour, Mon Homme, La Marseillaise, Rien de Rien, Une enfant, Padam…

Edith Piaf, een vrouw met vele facetten.

 

BIOGRAFIE

Mireille Vaessen zingt al van kleins af aan: intieme liefdesliedjes, jazz, blues, Franse chansons, ... Veel verschillende stijlen, met als gemene deler dat de muziek en de teksten haar raken.

Ze studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien heeft ze vele watertjes doorzwommen: op tournee met Hugo Claus, locatietheater in Duitsland, muziektheater zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ze zingt in diverse groepen, speelt mee in het circus en ze gaat op pad als Poëziemevrouw, gewapend met een ukelele. Mireille zingt de chansons.

Martine de Kok is een singer-songwriter met een geheel eigen stijl. Ze studeerde ook Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck, en vervolmaakte daarna haar pianospel aan de Jazz-Studio. Ze schildert en tekent met een eigen unieke signatuur; Ze heeft haar eigen band, waarmee ze twee platen en een EP uitbracht. In het verleden werkte ze samen met o.a. Herman van Veen, en tegenwoordig schrijft, componeert en speelt ze geregeld bij verschillende theatergezelschappen (FroeFroe, Het Gevolg…) Een echte Homo Universalis dus. In dit muziekprogramma speelt ze piano en accordeon, en ze zingt.

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Samen met Mireille speelt hij meestal gitaar, af en toe ook cello of piano. In Edith! passeren ze allemaal de revue.

Samen muziek maken is het liefste wat ze doen.

 

De Cultuurcafés worden gerealiseerd met de medewerking van het Zorgbedrijf, vzw Morguen, HELO en Onze Stad, Ons Huis.

Het eten is om 18.00 uur, het optreden begint om 19:30 uur. Na het eten kan je gratis het optreden bijwonen.

Prijs: Gratis voor concert of €6 voor maaltijd + concert. 

Op het menu staat: -


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • VVK concert + eten: 6 euro
  • Gratis
locatie
  • Dienstencentrum Linkeroever
  • Louis Paul Boonstraat 21
  • 2050 Antwerpen

Extra

Maaltijd om 18 uur, optreden om 19.30 uur

Voorstelling zonder maaltijd is gratis

Voorstelling met maaltijd:  € 6

Steeds op voorhand inschrijven elke weekdag tussen 9.30 en 16 uur in Dienstencentrum Linkeroever