Muziek in de Wijk

Dimi Dumo en Sahad

Voorprogramma: 18u - Dimi Dumo

Dimi Dumo (1966) groeide op in Hoboken en woont al 25 jaar in Rotselaar. Samen met Michel Bazzoni nam hij in herfst 2020 de full-cd Dimi Dumo op, een mix van eigen nummers en bewerkingen. De stijl laat zich het best omschrijven als Reggae Fusion met Antwerpse tongval. Op podium wordt Dimi Dumo bijgestaan door Dibandi.

Hoofdprogramma: 20u - Sahad-

‘Smaken verschillen. Precies daarom vinden de vele koopwaren op de markt allemaal een koper.’ Dat zingt de Senegalese ‘James Brown’, zoals Sahad wel wordt genoemd, op zijn nieuwste album Luuma. Zelf ziet hij zichzelf als een ‘taxi de brousse’ die de wereld rondreist op zoek naar culturele verschillen en de rijkdom die daaruit voortvloeit.

Sahad is muzikant, gitarist, zanger en oprichter van de groep Sahad and The Nataal Patchwork. Zijn muziek schippert tussen soul, jazz-rock, afrobeat en afro-fusion. Dat werkt hij af met gitaar, congolese rumba, folk en latino melodieën. En zo ontstaat zijn typische caleidoscopische muziek. Met zijn hese en bluesy stem nodigt Sahad je uit om rond te dwalen in een bijzonder geluidsuniversum, waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Een opkomend talent dat je gezien moet hebben! 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Elegastplein - Europark, Linkeroever

Extra

Vrije toegang 

Gratis